Oblikujte takšne obrvi, ki vam kar najbolje pristajajo

Niso vse ženske specialistke za oblikovanje obrvi. Že nedolžen pogled na obrvi deklet in žena okrog nas razkrije, da jih veliko žensk pravzaprav ne zna najbolje oblikovati. Velikokrat so ali preveč ali premalo populjene, z napačno določenim lokom, presvetle ali pretemne glede na barvo las in še in še bi lahko naštevali. Ženske včasih tudi brezglavo sledijo trendom in mislijo, da bo nekaj, kar je pristajalo neki zvezdnici, enako tudi njim. Zato se velikokrat odločajo za sicer zelo trendovske debelejše obrvi z višjim lokom, ki pa nikakor ne pristaja vsaki obliki obraza.

Vsak obraz ima individualno določeno obrvno linijo, ki jo moramo pri oblikovanju obrvi upoštevati. če nam naravno niso bile dane obrvi višjega loka, ga ne moremo kar umetno ustvariti, saj bi to delovalo izumetničeno, umetelno in enostavno – grdo. Vedno se moramo potruditi da te dlačice izpadejo kar se da naravno. Načeloma velja, da manj, kot so obrvi opazne oziroma izstopajo, bolje so oblikovane. Čim nas na obrveh nekaj zmoti in privablja poglede drugih, potem nekaj ni v redu, samo ugotoviti moramo, kaj. Kar pa sploh ni težko.

Ženska, ki si ne zna sama določiti idealne linije obrvi, lahko obišče profesionalno kozmetičarko, ki ji bo svetovala pri njenem oblikovanju. Oblikovanje velikokrat izvajajo tudi v frizerskih salonih. Priporočljivo je, da se odločite za kozmetičarko, ki se ukvarja z obrvmi in ima tudi profesionalne pripomočke za njihovo nego. Obstaja več različnih metod oblikovanja obrvi, med katerimi naj izpostavimo japonsko. Tovrstne metode vsajanja dlačic so zelo učinkovite pri tistih, ki so si preveč populili obrvi in jim nočejo več zrasti. Nekatere dame si dajo obrvi vtetovirati, kar pa je zelo tvegano, saj je ta metoda trajna in ne moremo predvideti, kako se bo pigment obnašal skozi leta. Tetovaža je vendarle nekaj, česar ne moremo izbrisati, ko se je naveličamo.