Ker so puščali žlebovi, so bila tla okoli hiše pozimi ledena

Naša hiša je bila zgrajena nekaj let nazaj in prav spomnim se, ko smo dokončevali zadnje stvari, da sem si rekla, sedaj pa bomo imeli nekaj let mir, ker je hiša nova in ne bo problemov. No, čez nekaj let je nastal problem, ker so puščali žlebovi in jaz sem pošteno padla, ker je bila zima je nastal led, kjer so žlebovi puščali.

Šla sem v službo in tako kot večini, se je tudi meni mudilo, gledala sem v torbico, ko sem stopala proti avtu in stopila na led. Takrat pa sem padla na rit in nekaj časa sploh nisem vedela, ali se lahko usedem, ker sem se bala, da sem si kaj naredila, bila sem res prestrašena. Takoj, ko sem videla led, sem vedela, da puščajo žlebovi, ker drugače tam leda ne bi bilo. Pazljivo sem vstala in šla nazaj v hišo, kjer je bil mož. Povedala sem mu, kaj se mi je zgodilo in seveda je takoj šel preverit, ali je še kje ledeno, da ne bi še kdo padel. Ko je prišel nazaj, je potrdil, da žlebovi puščajo na treh koncih hiše. Takoj sem hotela, da najde nekoga, ki bo to popravil, kajti nekdo lahko že drugi dan pošteno pade.

Seveda je mož takoj poklical gospoda in žlebovi so bili še isti dan popravljeni. Gospod je rekel, da žlebovi niso puščali, ampak so bili povešeni, tako jih je ponovno lepo naravnal in sedaj bi moglo biti ok. Da je žlebove še preveril, je vanje zlil nekaj vode, da je videl, če je priteče preko.

Sedaj so žlebovi popravljeni, mene sicer pošteno boli zadnjica, ker imam črnico. Ampak sem preživela, tudi to se lahko zgodi, sedaj sem pozimi vedno bolj pazljiva, da se mi ne bi kaj takega še enkrat ponovilo, da bi žlebovi puščali in jaz bi stopila na led.