Snegolovi so lahko tudi zanimivega videza

Priznajte na glas – snegolovi niso ravno lepotni dodatek, s katerim bi se lahko bahali in se hvalili pred drugimi, pa vendar so zelo koristni. Rešujejo življenja, imetje in vam prihranijo veliko živcev. Ste vedeli, da so lahko prebarvani v kateri koli barvi? Ta podatek je še posebej dobrodošel za tiste, ki ne marajo videza snegolovov. Barva je tudi učinkovit način, kako zaščititi kovinske snegolove, ki so podvrženi rjavenju. Snegolovi, ki so obarvani, imajo daljšo življenjsko dobo. Date jih lahko prebarvati v barvo strehe, tako da se bodo povsem stopili z njeno barvo in ne bodo izstopali, če tega ne želite.

Preden se barva snegolove, jih je treba razmastiti in posušiti. Nato se na površino nanaša prahasto barvo. pri tem se uporablja elektrostatičen postopek nanašanja barve. Slednjo se na snegolov zapeče pri visoki temperaturi. Barvo lahko izbirate po lestvici barv pri vašem izdelovalcu snegolovov. Lahko izbirate tudi med mat in sijajnimi barvami. Tisti bolj drzni si lahko omislijo snegolove, ki izstopajo in so kontrastne barve v primerjavi s streho.

Snegolovi so nekaj, česar se veselimo šele v zimskem času. Polovico leta se nad njimi morda zmrdujemo, drugo polovico leta pa jim pojemo hvalnice. Vsekakor so snegolovi odličen izum, brez katerega si ne bi upali zapustiti hiše v zimskem času. Tvegali bi namreč, da bi nam na glavo priletel kup snega. Snegolovi torej rešujejo tudi življenja. Da bi kar najbolje služili svojemu namenu in izpolnjevali svoje poslanstvo, morajo biti izdelani po meri, glede na individualne potrebe vaše hiše in strehe. Kritine se med seboj namreč razlikujejo, tako po materialu kot po naklonu. Seveda igra veliko vlogo tudi lega hiše. Katera stran gleda na sever? Katera na jug? Na kateri strani je zavetrje? Vse to vpliva na postavitev teh lovilcev snega. Zato namestitev zaupajte strokovnjaku.