Nevidni zobni aparat je zelo inovativen zobni aparat

Danes je zelo pogosta napak, ki se pojavlja, nepravilna oziroma kriva rast zobovja. Statistično, skoraj 45 procentov ljudi potrebuje zobni aparat, saj je kriva rast zobovja danes tako pogost pojav. To pa pomeni, da skoraj vsaka druga oseba že trpi z tem problemom. Na srečo pa danes zaradi tako napredne medicine poznamo že veliko različnih vrst zobnih aparatov, kjer pa je izmed vseh, nevidni zobni aparat najbolj inovativen.

Gre za zobni aparat, ki je narejen iz prozorne plastike, kar pa mu daje ime nevidni zobni aparat. Izmed vseh različnih vrst zobnih aparatov, je ta vrsta najbolj estetsko lepa, saj je zelo težko opaziti, da ima oseba sploh nameščen zobni aparat. Poleg tega pa je v primerjavi z ostalimi, ki so lahko na momente moteči, nevidni zobni aparat lahko celo udoben, saj se zelo lepo prilega obliki naših zob oziroma čeljusti. Tako sploh ne bomo imeli tako motečega občutka, ko ga nosimo.

Med drugim pa ima nevidni zobni aparat tudi to prednost, da je snemalni, kar pomeni, da ga lahko snamemo, na primer ko jemo, ali pa se ukvarjamo z kakšnim športom. To pa nam pride zelo prav, saj v primeru, da imamo stalni zobni aparat, moramo paziti, da določene hrane ne jemo, saj je lahko pretrda za ugriz in bi lahko poškodovala zobni aparat. Na srečo pa nam nevidni zobni aparat tega problema ne povzroča.

Nevidni zobni aparat je zelo inovativen zobni aparat

Vedeti pa je potrebno, da bo uporaba nevidnega zobnega aparata tudi zahtevala redne obiske pri ortodontu. To pa zato, ker bomo na nekje dva do tri tedne morali menjati sam aparat, saj se nam bodo v tem času zobje že minimalno poravnali, ter bomo potrebovali nekoliko bolj tesnega, da se lahko zdravljenje oziroma ravnanje nemoteno nadaljuje. Zato pa je tudi potrebno, da se nevidni zobni aparat redno nosi, kar pomeni, da ga snamemo zgolj, kadar jemo ali pa se ukvarjamo z kakšnim kontaktnim športom.