Na kmetiji je vedno lepo

Ste kdaj organizirali počitnice na kakšni kmetiji, ko ste imeli majhne otroke? No, jaz sem vedela, da bodo otroci še kako uživali, če gremo na počitnice na kmetijo. Tako sem možu predlagala, da eno leto izpustimo morje in gremo na eno kmečko domačijo, kjer bodo otroci spoznali, kako je živeti na kmetiji in kaj vse kmetija ima. 

Lepo je imeti doma na mizi vse, kar lahko pridela kmetija, a otroci enostavno niti ne vedo, kako pridemo do teh pridelkov, zato sem jih hotela to prikazati na ta način, da enostavno gremo na kmetijo. Mož je bil skeptičen, ker je želel na morje, razvajanje na polno v hotelu. Sama pa sem vztrajala, da gremo na kmetijo in tako smo tudi šli. Presenečena sem bila nad lastniki, kako zelo so bili prijazni in kako so nama predstavili, da lahko otroci dneve enostavno prežijo z njimi. Tako so nam povedali, kdaj zjutraj gredo nahranit živali, kdaj gredo na travnik in kdaj zvečer poskrbijo, da so vse živali na varnem. 

Tako sva otroke enostavno prepustila lastnikom kmetije in še nikoli nisem na dopustu prebrala cele knjige in tukaj mi je to uspelo. Da vam ne povem, kako srečna sta bila otroka, naučila sta se ogromno. Lastniki so jima pokazali, kaj je kmetija, kaj vse se lahko na kmetiji dobi in kako se na kmetiji dela. Tako sta preizkusila nekaj del in na koncu tudi uživala v zdravi domači hrani. To je bil teden, ki ga ne bom nikoli pozabila, kajti resnično je bilo lepo. 

Na kmetiji je vedno lepo